Yüksek Tansiyon Rahatsızlığında Keten Tohumu Faydaları

Reklam
Diyet ve lif açısından zengin olduğundan, keten tohumu kabızlık, hemoroid ve divertikül hastalığı geçmesinde yardımcı olur
KETEN TOHUMU YAĞI:(Linum usitatissimum)

Keten Tohumu:
Ketengillerde olup Latince Linum usitatissimum hemen hemen her bölgelerde yetişen mavimsi veya sarı renkli çiçekler açan bir bitkidir. Keten her çeşit toprakta yetişebilir. Lif ketenleri nemli havayı, yağ ketenleri ise güneşli havayı severler.

Antik çağlardan beri keten, kumaş için lif kaynağıdır. İnce keten bitkisi aynı zamanda bir şifa otu olarak uzun bir geçmişe sahiptir. Keten tohumu yağı, kalp hastalığı lupus arasında değişen çeşitli hastalıkları tedavi etmek için de önem kazanmıştır.

Keten Tohumu Bileşimleri:
Keten tohumun da yüksek oranda doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asidi, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler ve az miktarlarda ise magnezyum içerir. Ayrıca çözünebilir ve çözünemez liflerce zenginliğinden dolayı beslenme uzmanları tarafından sıklıkla önerilir.
Devamını Oku »
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger