Ayak Kokusu ve Bitkisel Tedavi

Reklam
Ayak kokusu,Ayak bakımıi,3 ayak,Ayak Şişmesi,Ayak ağrısı
Kötü Ayak Kokusu:

   Kötü kokulu ayak probleminden muzdarip olan için gerçekten sinir bozucu ve utanç verici bir durumdur. Ayak kokusunun başlıca nedeni terdir. Ayakta bulunan 250 den fazla ter bezi mevcuttur. Vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla terleme kapasitesine sahiptir. Bakteriler ayak parmakları arası, ayakkabı veya çorap gibi karanlık ve nemli yerleri severler. Buralarda büyüyen bakteriler, ayaktaki ölü deri hücreleri ve yağlarla beslenerek kokuya neden olan organik asitler üretmeye başlarlar
.
     Ayak kokusu için kolay ve basit birçok ev tedavileri vardır. Örneğin, ayak pudrası ayak kokusundan kurtulmak için uygulayabilirsiniz. Talk pudrası bakteriyi imha etme ve kokunun yok olmasına yardımcı olur.

İşte Ayak Kokusu için Çözümler:


Soda: Sodyum bikarbonat genelde karbonat olarak bilinen, ayak kokusunu ortadan kaldırmak için etkili bir çözümdür. Ter pH nötralize eder ve bakterileri azaltır.
Bir litre sıcak suya bir çorba kaşığı karbonat ilave edip, 15-20 dakika boyunca ayaklarınızı bu karışımda bekletin. Yaklaşık bir hafta her gece bu işlemi yapın.

Lavanta Yağı: Lavanta yağının sadece güzel kokulu olması değil aynı zaman da bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Artı ayak kokusu tedavisinde etkili antifungal özellikleri vardır.
Sıcak suyun içine birkaç damla lavanta yağı koyup, 15-20 dakika boyunca ayaklarınızı bekletin. Günde iki kez tekrarlayın.

Şap Tozu: Şap tozu sıkıştırıcı ve antiseptik özelliği vardır. Bu nedenle bakterilerin çoğalmasını engeller.
Bir bardak sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı şap tozunu karıştırıp, bu karışımda ayaklarınızı 15-20 dakika bekletin. Daha sonra ayaklarınızı iyice kurulayın ve biraz şap tozu serpin. Günde bir kez yapın.

Epsom Tuz: Epsom tuzu da mikrobik enfeksiyon mücadele olarak ayak kokusu azaltabilir ve ayak kokularını etkisiz hale getirir. Epsom tuzu ile ayak banyosu detoks ağrıyan ayaklar için yatıştırıcıdır.
Yarım kova sıcak su ve iki çay kaşığı Epsom tuz karıştırın. 10-15 dakika karışımda ayaklarınızı bekletin. Yatmadan önce yapın ya da bir süre çorap ve ayakkabı giymeyin.

Siyah Çay: Siyah çay ayak kokusu üreten bakterilerin yok olmasına yardımcı olur. Tanenli asit vardır. 
Üç bardak sıcak suyu kaynatıp, iki siyah çay poşetini içersine atın. Tekrar yarım kova ılık su ekleyerek ayakları 15-20 dakika boyunca bekletin.
Bir hafta her gün yapın.

Adaçayı: Ayak kokusu sebep olan teri azaltmaya yardımcı olur. İçeriğinde tanik asit ve bitki antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.
Ayakkabı veya çorap içersine kurutulmuş adaçayı koyun. Bu koku emer ve hoş koku bırakır.
Başka bir seçenek Adaçayını çay şeklinde demleyip, ayaklarınızı 15 dakika bekletin.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger