Kırılgan Tırnaklar için Bitkisel Tedavi

Reklam
Tırnak Mantarı, Tırnak Bakımı, Tırnak kesimi,Tırnak batması
Kırılgan Tırnaklar:
 
Herkes güzel bir cilde sahip olmak için çaba göstermektedir, ama kırılgan tırnaklar güzelliği bozabilir. Aslında hem erkek hem de kadınlar için yaygın bir sorundur. Kırılgan tırnaklar aynı zamanda bazı hastalıklar, hipertiroidi, hipotiroidi, akciğer sorunları, sedef hastalığı, liken planus, saç kıran, egzama, anemi, mantar enfeksiyonu, ve endokrin bozukluklar gibi ilişkili olabilir. Doktora danışmakta yarar vardır.
Diğer nedenler ise kimyasallar, aseton sık kullanımı, dehidratasyon, aşırı kuru ortam, beslenme bozuklukları ve travma maruz kalmak sayılabilir.



Bazen, kırılgan tırnaklar, hepatit, sarılık, lupus ya da kalp hastalığı gibi diğer ciddi sağlık sorunlarının da işareti olabilir. Tıbbi bir sorun yoksa kolayca tırnaklarınızı güçlü hale getirecek evde yapacağınız bitkisel çözümlerle kırılgan tırnakları tedavi edebilirsiniz.

Kırılgan Tırnaklar için Bitkisel Kürler:

Hindistan cevizi yağı:(Cocos nucifera) Hindistan cevizi yağı zayıf ve kırılgan tırnaklar için besleyicidir. Hindistan cevizi yağı doymuş yağ oranı ile iyi bir nemlendiricidir. Ayrıca tırnak enfeksiyonlarının birçok türünü de engeller. Tırnaklarınızı güçlendirmek için, 8 dakika boyunca Hindistan cevizi yağı ile masaj yapın. Bu işlem kan dolaşımını artması ve tırnağı nemli olmasını sağlar. Günde iki ya da üç kez uygulanır. 
,
Diğer seçenek ise bir kâseye Hindistan cevizi yağı birkaç damla limon suyu ekleyip, tırnaklar bir süre bu karışımda bekletin

Biberiye: (Rosmarinus officinalis) Kolay kırılabilir tırnaklar için, kurutulmuş biberiye ile ılık su içerisinde 5 dakika bekletin. Tırnak kırılganlığınıı önleyecektir.

Limon Suyu: (Citrus limonum) kırılgan tırnakları güçlendirmek için limon suyu iyi bir seçenektir. Ayrıca tırnaklara parlaklık ve beyaz bir görünüme sahip olmasına yardımcı olacaktır. 
Bir kâse içersine taze limon suyu, bir kaşık zeytinyağı ve bal koyup, karıştırınız. Sıcaklığını hissedene kadar mikrodalga fırında ısıtınız. Yatmadan önce tırnaklarınıza temiz bir pamuk çubuk yardımı ile uygulayın. 
Eldiven giyerek bir gece bekletin.

Başka bir seçenek ise taze limon suyu ve argan yağını eşit miktarda karıştırın. 20 dakika bu çözelti içinde tırnaklarınızı bekletin. Günde 1-2 kez uygulayın.

Elma sirkesi: Kırılgan tırnaklar için iyi bir çözümdür. Tırnaklarınız için sağlıklı besinler, vitaminler, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir gibi. Ayrıca, tırnak enfeksiyonları mücadelede yardımcı malik asit ve asetik asit vardır. 
Karışımı küçük bir kâse içinde ham filtresiz elma sirkesi ve eşit miktarda su koyup, tırnakları içinde bekletin.

Bira: Bira kırılgan tırnaklar için etkili bir çözümdür. Tırnakların güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olan selenyum, potasyum, fosfor ve biotin vardır.
Yarım çay fincanı dayanılacak kadar sıcak zeytinyağı, elma sirkesi ve yarım bardak birayı karıştırın. 10 ila 15 dakika boyunca bu karışımın içinde tırnaklarınızı bekletin. Haftada 1-2 kez uygulayın. Daha güçlü tırnaklara kavuşmanızı sağlayacaktır.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger