Yoğurt ve Bal Maskesi Faydaları

Reklam
Cilt bakımında cilt maskelerinin yri ve önemi ayrıdır. Cildinizdeki ölü hücreleri temizlemek, cildin daha sağlıklı ve pürüzsüz olmasını sağlar. Ayrıca uygulayacağınız cilt maskeleri le kırışıklıkları önleme ve hatta var olan kırışıklıkları giderme imkanına da sahip olurusunuz. Cilt maskeleri için ille de çok fazla bütçe ayırmanıza gerek yok aslında. Evde hazırlayacağınız doğal cilt maskeleri sayesinde dilediğiniz ve hayal ettiğiniz pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmanız mümkün. Bu gün sizlere doğal cilt maskeleri içerisinde en çok tercih edilen yoğurt ve bal maskesi tarifi vereceğiz. Tarifimizin ardından da, yoğurt ve bal maskesi ne işe yarar, yoğurt ve bal maskesinini faydaları nelerdir konularında sizlere bir kaç hatırlatma yapacağız. Öncelikle yoğurt ve bal maskesi tarifi için gereken malzemeleri sayalım. Ardından da yoğurt ve bal maskesi nasıl kullanılır konusunda bilgilere verelim. 

Yoğurt ve Bal Maskesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı ince öğütülmüş yulaf , 
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş badem , 
  • 1 çorba kaşığı az yağlı yoğurt ,
  • 1 tatlı kaşığı az yağlı yoğurt ,
  • 1 damla lavanta yağı, 
  • 1 tatlı kaşığı bal , 

Yoğurt ve Bal Maskesi  Nasıl Kullanılır ?

Yukarıda vermiş olduğumuz malzemelerin tamamını karıştırıp kıvamlı bir maske haline getirin. Cildinizi ılık su ile ıslatıp, hazırladığınız doğal cilt maskesini cildinize sürü. 10 dakikalık bekleme süresinin ardından bol ılık su ile cildinizi temizleyin. Tonik ve nemlendirici ile cilt bakımınızı tamamlayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. 

Yoğurt ve Bal Maskesi Ne İşe Yarar/Yoğurt ve Bal Maskesinin Faydaları

 Yoğurt ve bal maskesi cildinize uygulamaya başladığınız günden itibaren, daha sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlarken aynı zamanda siyah noktaları ve ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. Cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kırışıklıkların önlenmesi için de son derece faydalıdır.
Reklam

Uyarı: Bu yayındaki resim, makale ve video vs. Web'de bulunan çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Telif hakkı tamamen kaynağa göre düzenledi. Bu konuda bir sorun varsa, buradan bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İLGİLİ YAYINLAR
Disqus Yorumlar
© Copyright 2017 Bitki Rehberi-Şifalı Bitkiler - Tüm hakları saklıdır. - Düzenleme Blogger Eklentileri Destek Blogger